Referenties

Persoonlijke ervaringen

Dank aan de mensen die zo vriendelijk waren om hun persoonlijke ervaring te delen:

Lia H.

Kinderopvang

Nu kan ik loslaten


Hoi Jacqueline,

Bij deze mijn stukje;

 

Op een zaterdagochtend ben ik uitgekomen bij een ernstig eenzijdig ongeval waarbij een jongeman van 22 jaar in mijn armen is overleden. Helaas kon ik geen hulp bieden. Dit achtervolgde mij zodanig dat ik met deze beelden naar bed ging en mee opstond. Een moeder, net als ik, moet toch een kind begraven.

Aangezien ik, volgens testen, waarschijnlijk HSP heb, is dit een zeer gevoelig onderwerp.

Door een alerte manager werd ik doorverwezen naar Jacqueline om een sessie IEMT te volgen.


Toen ik de eerste keer bij Jacqueline kwam, kon ik mijn verhaal doen. Dat hielp al. Daarna begon ze met een moment om te verwerken. Tijdens de sessie kwamen beelden naar voren van het ongeluk en op een of andere manier werden ze 'lichter'. Ik kon ernaar kijken en over vertellen zonder alle beelden erbij te krijgen. Beelden werden minder, maar waren er nog wel.


Bij een 2de sessie werd ik emotioneler en merkte dat ik heel veel beelden had die terug in de tijd gingen tot mijn 13de jaar. Veel emotie en een onverwachte conclusie werd geopend. Niet alleen geopend maar door de behandeling via IEMT werden ze 'opgeruimd'. 


Na een paar dagen kon ik merken dat het ongeluk bij mij op de achtergrond is beland. Mij is ook duidelijk geworden waar de HSP is ontstaan en waardoor de emotie is losgekomen. Ik merk ook dat ik me vrijer voel, omdat ik nu weet waar het gevoel vanaf mijn 13de vanaf komt! Hier ben ik heel blij mee en kan nu loslaten.

 

 

Hartelijk dank Jacqueline voor deze ervaring en voor het verhelderend beeld dat dit heeft opgeleverd!

 

Lia H.

Kinderopvang

Robin J.

Huisarts

Mijn ergenis komt niet meer zo bij mij binnen.


Ik heb nu 2x een IEMT sessie  gedaan met Jacqueline Hanssen.

Ik was best wel kritisch en cynisch tegenover deze behandeling, maar ik wilde het graag proberen.De 1e keer liep ik vast in emoties omdat ik eigenlijk niet durfde te zeggen wat ik graag wilde zeggen. We zijn teruggegaan in mijn verleden om te kijken waar dit vandaan kon komen. Dat heb ik kunnen herleiden en op basis daarvan hebben we toen IEMT gedaan.

Ik was verbaasd, want na korte tijd voelde ik een soort van verlossing weet niet hoe ik het anders moet omschrijven) en daarna waren de emoties hieromtrent ook beduidend minder.De 2e keer was het probleem aan de orde waarom ik me zo mateloos aan een collega ergerde, waarom ze zo onder mijn huid kon kruipen.

Ook dat hebben we kunnen herleiden en na IEMT heb ik dat ook als soort van bevrijding ervaren, ik kan haar nu beter loslaten en niet meer zo laten binnenkomen.Robin J.

Huisarts

Jacqueline F.

Zorgsector

IEMT was een bijzondere ervaring.


Hallo Jacqueline,

 Ik heb een stukje geschreven , ik hoop dat je het kunt gebruiken.


Na een pittig jaar met een aantal vervelende gebeurtenissen en een periode van ziek zijn, een pittige operatie en herstelperiode thuis kwam ik via mijn werk in contact met Jacqueline Hanssen. Door alles wat ik had meegemaakt liep ik vast in mijn werk, was ik emotioneel en de balans kwijt.


Na het intake gesprek was er wel een goede klik met Jacqueline en zij stelde voor IEMT te gaan gebruiken om de ervaringen los te gaan koppelen van de emoties die ik daarbij voelde.

Ik wist niet wat ik kon verwachten en was ook wat sceptisch over IEMT.

Maar ik wilde graag van mijn emoties af en de balans weer terug vinden en door de fijne gesprekken met Jacqueline had ik vertrouwen genoeg om mij hieraan over te geven .


Ik ben gestart met het maken van een tijdlijn en bijhouden van een dagboek. Dit gaf wel inzicht in hoeveel ik afgelopen jaar op mijn padje had gehad en het dagboek maakte mij bewuster van wanneer ik negatieve gevoelens ervaarde. Daardoor was het voor mij ook inzichtelijk welke zaken ik moest gaan aanpakken.

Soms was het voor mij lastig om naar de betreffende gebeurtenis te gaan, maar omdat we van tevoren erover gepraat hadden, begeleidde Jacqueline mij naar dat punt. Daarna moest ik met mijn ogen een pennetje volgen dat kris kras door elkaar werd bewogen, denkend aan de gebeurtenis. Hierdoor werd er iets in mijn brein gereset. Het voelde als een soort trance, ik merkte dat ik afgesloten werd van de omgeving en als het pennetje stopte met bewegen kwam ik weer terug.  


Daarna gebeurde er wel iets in mijn lijf, het voelde anders. Na de eerste paar sessies heeft het ook nagewerkt: ik was moe, voelde een beklemmend gevoel, een soort band om mijn buik en heb ook een tijdje moeilijker geslapen. Deze gevoelens werden de keer erna aangepakt, waardoor ik uiteindelijk bij de kern van het probleem kwam.

Na een sessie of 4-5 verdwenen de klachten van slapeloosheid en het beklemmende gevoel  om mijn buik. Ik voelde meer rust en de chaos in mijn hoofd was weg. Ook in mijn dagelijkse leven zowel thuis als op mijn werk ben ik een stuk relaxter en kan ik zaken beter relativeren. De triggers die voorheen  negatieve gevoelens en emoties opriepen waren verdwenen. Het deed me niets meer en dat gaf rust .


Voor mij een bijzondere ervaring die voor mij heel goed heeft gewerkt.

Ik ben er sterker uitgekomen en ga bewuster met zaken om.


Ik wil je nogmaals hartelijk danken voor je hulp !

Jacqueline F

Zorgsector

Hans K.

Ondernemer

Beter laat dan nooit


Beste Jacqueline,

Ik heb mijn ervaringen met IEMT op papier gezet. 


Ik kwam terecht bij Jaqueline omdat ik met verscheiden zaken zowel zakelijk als privé behoorlijk in de knoop zat. Na analyse van de problemen stelde Jacqueline mij voor om IEMT therapie te gaan volgen. Zij zei, dat dit mij waarschijnlijk zeer goed zou kunnen helpen. Ik heb hiermee ingestemd omdat ik graag hulp wilde voor de situatie waarin ik zat.

Ik kreeg wat info gestuurd over IEMT maar verder heb ik alles gewoon op me af laten komen.


De eerste sessie was wel heel emotioneel. Het was de bedoeling om de emotionele link naar bepaalde nare gebeurtenissen in mijn leven te "wissen".  Het was zoals ik het zelf omschreef het "opschonen van een computer".

Zoals gezegd kwamen er de eerste sessie veel emoties bij los. Daarna kreeg ik een paar neutrale dagen en toen een paar dagen van boosheid op …. wat??

Inmiddels heb ik nog 2 sessie ondergaan. 

Ik merk dat mijn faalangst en om alles zorgen maken, doemdenken, etc. etc. veel minder is geworden. Ik heb veel meer rust gekregen in dingen die ik denk en doe.  Daarnaast is mijn zelfvertrouwen gegroeid.

In de sessie worden de slechte ervaringen uit het verleden die iemand heeft, losgekoppeld van het heden. Daardoor kun je veel beter objectief denken. 

Ik ben heel erg blij dat ik de sessies gedaan heb. Het heeft mij heel veel gebracht. Had ik dit maar eerder geweten. Jacqueline,

Heel erg bedankt voor de professionele begeleiding en menselijke aandacht.

Hans K

Rilly S.

Zorgsector

Nu voel ik me vrij


Hallo Jacqueline, bij deze mijn verhaal.

  

Mijn leven bestond uit presteren. Altijd alles geven en liefst nog wat meer. Ik zette mezelf onder druk. Via een depressie en burn-out kwam ik bij diverse therapeuten en therapieën terecht. En zéker: Het ging steeds beter met me. Ik leerde begrijpen wat er in mijn hoofd gebeurde en rationaliseerde me dan door mijn problemen heen. 

 

Maar ondanks dat voelde ik me met regelmaat depressief en vond ik op gevoelsniveau dat ik meer moest geven dan ik deed. Aanleiding waren (vaak) kleine dingen, die als het ware 'langs mijn hersenen' mijn gevoel raakten, waardoor ik op de automatische piloot in mijn oude patroon viel en de depressieve gevoelens weer vat kregen. Ik zocht weer naar hulp maar had niet veel hoop: Ik had toch al zoveel gedaan! 

 

Toen kwam ik bij Jacqueline en IEMT terecht.

Samen hebben we de ingesleten pijn en automatische reacties op externe prikkels aangepakt door via oogbewegingen nieuwe verbindingen aan te maken in de hersenen. 

Dit heeft bij mij zóveel verschil gemaakt:

Natuurlijk blijven de externe prikkels komen, maar de lading die deze met zich meebrachten en de oude pijn die ze losmaakten is er niet meer. 

Ik val niet langer terug in oude patronen maar heb nu een echte keuze hoe om te gaan met de situatie. 

Ik voel me vrij.

 

Mvg. Rilly S

Sanne S.

Ondernemer

Ook voor slimme mensen


Lang ben ik van mening geweest, dat ik zo nodig altijd mezelf wel aan mijn eigen haren uit ieder moeras kon trekken waar ik onverhoeds in terecht mocht komen.

Daar kwam bij, dat ik bij testen bij iedere vraag altid bij mezelf naging wat ik verwachtte dat de mogelijke conclusies en gevolgen zouden zijn als ik ‘zus’ of ‘zo’ antwoordde. En of ik die uitkomsten wel wilde. Vandaar dat ik mezelf als ‘niet coachbaar,  want te slim -’ zag.


Toch had ik op een gegeven moment hulp nodig en ging ik op zoek naar iemand die ik niet zou kunnen manipuleren.


Via via kwam ik uit bij Jacqueline Hanssen. Ik ben nu in de loop van een paar jaar een aantal keer bij haar geweest, telkens als ik er zelf echt niet meer uitkwam. 


Iedere keer weer verbaast het me hoe ze heel vriendelijk en kordaat tegelijkertijd
e-x-a-c-t de goede vragen stelt. En laserscherp een interventie toepast, die geen emotionele pijn doet en wel heel goed werkt.
Dat het erna voelt alsof ik van de ene kant van een muur (waar ik met mijn hoofd tegenaan liep) op Harry Potter achtige wijze naar de andere kant getransporteerd ben en daar een groot open natuurgebied zie waarin ik zelf weer verder kan met het vinden van mijn weg.


Ja, ik kan iedereen - en zeker slimme mensen - Jacqueline Hanssen aanraden.


Sanne S.

Yvonne E.

Zorgsector

Weerbaarder, opener, gelukkiger


Hoi Jacqueline,


Allereerst nog bedankt voor je positieve feedback die je hebt gegeven. Je bent een positief en sprankelend persoon , waarbij je je op het gemak voelt en vertrouwen geeft dat je serieus wordt genomen.

 

Ik had last van gevoelens van angst en iedere keer het gevoel te hebben om klem/onder druk te zitten. Eigenlijk een klein meisje dat zich wil verstoppen (onzichtbaar zijn).

Mijn vraag aan jou was hoe ik beter bij mezelf kan blijven en niet zozeer meer in een emotie kan blijven hangen. En ook hoe moet ik omgaan met dominante personen. Het patroon van vroeger willen doorbreken : hoe moet je dit doen?

 

Ik vond de IEMT sessies een fijne ervaring, toch net iets anders dan EMDR, want daar ging het er meer om dat je de lades uit het verleden niet meer moest openen. Dat het moest verzachten of weg ebben. Met IEMT gaat het meer om het gevoel uit het verleden een plaats te geven, waardoor je stopt te reageren zoals je je vroeger gedroeg. 

Dit mede door uitleg van jou, Jacqueline! Want zelf zie je dit zo niet, al pieker je er nog zoveel over . Maar dat een buitenstaander er goed naar kijkt en uitleg geeft, dat geeft een fijn gevoel. En je niet veroordeelt als je denkt dat je een opdracht niet goed hebt uitgevoerd, waardoor je weer in paniek schiet (door verleden). Niet goed genoeg zijn….

 

Tijdens de sessies het ik gemerkt, dat er nog veel oud zeer zat, waarvan ik niet wist dat dit een stoorzender was. Maar ook dat ik gevoelens, die eigenlijk van mijn moeder waren, voornamelijk op mij had genomen. Waardoor ik dacht dit is van mij.

Door de therapie heb ik een gelukkiger gevoel gekregen en dat ik opener ben geworden. Dat was ik al, maar ik gaf teveel van mezelf (dienstbaar). Nu ben ik meer open met mijn eigen ik. Nu kan ik beter met dominante personen overweg , zonder dat ik meteen een blokkade voel, waardoor ik geforceerd ga reageren of helemaal niet. Ik ben weerbaarder geworden, heb geleerd dat je niet altijd meteen hoeft te reageren, maar dat je het ook even mag laten zijn.

 

Vanaf de therapie probeer ik zoveel mogelijk op mijn innerlijk gevoel te vertrouwen en daar naar te handelen. Dat geeft me veel rust, want je intuïtie is goed. Dat past bij jou en niets is fout of goed voor jezelf. Soms gaat het wel eens niet zo lekker, maar ook daar leer je van hoe het misschien anders zou kunnen.

 

Meer heb ik niet te melden.

 

Met vriendelijke groet,

Yvonne E

Zeer persoonlijke begeleiding

Referenties

Persoonlijke ervaringen