De Muppets in ons hoofd
Persoonlijke groei
Jacqueline Hanssen
Persoonlijke groei
04/07/2020
0 min

De Muppets in ons hoofd

04/07/2020
0 min

Afgelopen maandag zat ik in de trein op weg naar mijn kantoor in Heerlen. Lekker rustig en een mooie plek om te werken. Opeens ging de deur open en er kwam een man binnen met een grote zak chips. Ik dacht nog …. “Als die maar niet naast me komt zitten.”, maar helaas, hij kwam wel naast me zitten. Krakend en kauwend met veel lawaai maakte hij langzaam zijn zak chips leeg. Ik voelde me prima voordat die man kwam, maar opeens was dit omgekeerd. Ik raakte geïrriteerd en afgeleid en begon me vreselijk te ergeren en ja, mijn hoofd stroomde vol met 1000 gedachten van verschillende aard. Het leek wel of de Muppet show was losgebarsten. Mijn rust werd verstoord en ik dacht: "Wat ga ik nu doen?"

Plotseling schoot een tip van een vriend door mijn hoofd die me tipte over Paul Smits. Hij geeft lezingen over de werking van onze gedachten en hoe we hiermee omgaan. Het gevecht van onze gedachten als we in een onaangename situatie terecht komen. Hij noemt dat dualiteit versus non dualiteit of eenheidsgedachten.

Hieronder een link van een van vele presentaties van Paul Simts op you-tube.

Interview about nonduality with Paul Smit. The Muppets inside our head.

Ook interessant:

De serie korte animatiefilmpjes van Paul Smits over dit onderwerp.

En een humoristisch optreden:

Kun je je brein afstemmen op innovatie?

Reacties